Φλέγεται ο Αμαζόνιος: Ο «πνεύμονας της Γης» εκπέμπει SOS -Τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή [εικόνες&βίντεο] - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Αυγούστου 22, 2019

Φλέγεται ο Αμαζόνιος: Ο «πνεύμονας της Γης» εκπέμπει SOS -Τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή [εικόνες&βίντεο]


Φόβους για τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή εγείρει ο αριθμός-ρεκόρ που καταγράφηκε φέτος στις πυρκαγιές που ξέσπασαν στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Διαστημικών Ερευνών της Βραζιλίας (INPE), η χώρα αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο κύμα πυρκαγιών της τελευταίας πενταετίας, ενώ έναντι του 2018, οι δορυφόροι έχουν καταγράψει αύξηση 84% στον αριθμό τους.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2019 ο αριθμός των πυρκαγιών ξεπέρασε τις 74.000, ένας αριθμός ρεκόρ από το 2013, οπότε και κρατούνται στοιχεία. Παράλληλα, το Ινστιτούτο παρατήρησε περισσότερες από 9.500 δασικές πυρκαγιές από την Πέμπτη, κυρίως στην περιοχή του Αμαζονίου.


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
The AMAZON RAINFOREST has been burning for 3 weeks.... We are on the verge of losing it completely if the fire isn’t put out soon! The loss of trees, the loss of biodiversity is what is accelerating climate change...and yet nobody is saying a word. Nobody is doing anything for our largest rainforest in the world. Nobody is doing anything for some of the most beautiful people in the world, nobody is doing anything for the incredible animals there either! Mother Nature is angry with us…so we all need to wake up ASAP before we suffer some major consequences due to our irresponsible behavior and inaction so spreading awareness to everyone RIGHT NOW is crucial to saving the rainforest from destruction! News/media outlets are quick to cover political controversy and negative stories, but won’t talk about this urgent issue so we must all use our social media platforms and send them this post and when they get enough emails, DMs and messages about this story they will be FORCED to cover it and then the world will finally see what’s happening RIGHT NOW! Please share this post with any news media you follow and with all your followers and tell them to share it too…let’s all do what we can to get the word out ASAP and it’s also important to pray for Brazil too 🇧🇷 WE MUST SAVE THE RAINFOREST BY WORKING TOGETHER! @karmagawa @balubluefoundation @savethereef
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ocean Armour | Ocean Community (@ocean_armour) στις


Μπλακ άουτ στο Σάο Πάολο από τις πυρκαγιές

Το Σάο Πάολο βυθίστηκε στο σκοτάδι τη Δευτέρα λόγω των σφοδρών ανέμων που μετέφεραν τον καπνό από τη φωτιά που κατάκαιε τις δασικές εκτάσεις σε Αμαζονία και Ροντόνια, προκλήθηκε διακοπή στην ηλεκτροδότηση της πόλης, η οποία διήρκησε έως και μια ώρα.




Ο κακός καιρός και οι πυρκαγιές, που καίνε επί μέρες απέραντες εκτάσεις, έχουν απλωθεί στις πολιτείες του Άκρε, της Ροντόνια, του Μάτο Γκρόσο και του Μάτο Γκρόσο ντο Σουλ—φθάνοντας έως την τριπλή μεθόριο της Βραζιλίας, με τη Βολιβία και την Παραγουάη—ήταν οι κύριοι λόγοι για το νέφος τέφρας που απλώθηκε πάνω από το Σάο Πάολο.




Οι καπνοί από την Αμαζονία και τη φωτιά από τον άλλο δασικό πνεύμονα του Παντανάλ που μεταφέρθηκαν από τους ανέμους νοτιοανατολικά, συμβάλλουν σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μαρσέλου Πινιέιρου, του ινστιτούτου Cimatempo, στη «φυσική καταστροφή, με τον ουρανό να σκοτεινιάζει περισσότερο από το κανονικό».




Δείτε βίντεο από την πυρκαγιά στον Αμαζόνιο

Οι πυρκαγιές μαίνονται ανεξέλεγκτες στον Αμαζόνιο τις τελευταίες ημέρες ενώ η τέφρα από τον καπνό έχει μεταφερθεί και στις γύρω περιοχές.



Ο Μπολσονάρου αμφισβητεί τα στοιχεία για τις φωτιές στο Αμαζόνιο

Για πολλές εβδομάδες η περιοχή αυτή έχει βρεθεί στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος. Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου έχει επικρίνει τα στοιχεία της ΙΝΡΕ, τα οποία τεκμαίρουν μία αύξηση της αποψίλωσης των δασών της Αμαζονίας κατά τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής του. Ο Μπολσονάρου αμφισβήτησε τα στοιχεία αυτά σε συνάντησή του με δημοσιογράφους. Ο πρόεδρος της ΙΝΡΕ δημοσίως αμφισβήτησε τις κατηγορίες του προέδρου και κατέληξε να απολυθεί αμέσως μετά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Discover Vacations 🌍✈️ (@discover.vacations) στις



Ο ακροδεξιός πρόεδρος, ήδη από την προεκλογική του εκστρατεία το 2018 είχε ταχθεί υπέρ της χαλάρωσης των ελέγχων για να αποφευχθεί η αποψίλωση των δασών. Αφαίρεσε δε αρμοδιότητες από το Ινστιτούτο Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Βραζιλίας και επέτρεψε τις εξορύξεις στις προστατευμένες περιοχές των ιθαγενών φυλών.



Συγκρούσθηκε, επίσης, ανοικτά με τη Γερμανία και τη Νορβηγία, που από το 2008 στηρίζουν οικονομικά το Ταμείο για την Αμαζονία, το οποίο χρηματοδοτεί τα σχέδια για την προστασία της ζούγκλας και των δασών της Βραζιλίας.

Το αποτέλεσμα ήταν οι δύο χώρες αυτές να παγώσουν τις χρηματοδοτήσεις για την προστασία του παγκόσμιου αυτού δασικού πνεύμονα που συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του ρυθμού εξέλιξης του φαινομένου του θερμοκηπίου.


https://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες