Θυμάστε όταν έλεγαν πως ο έλεγχος του καιρού είναι HOAX;;; Η αλήθεια για τον χαμό στο Ντουμπάι, vid - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Απριλίου 18, 2024

Θυμάστε όταν έλεγαν πως ο έλεγχος του καιρού είναι HOAX;;; Η αλήθεια για τον χαμό στο Ντουμπάι, vid


Δείτε...

Το Ντουμπάι έχει «βυθιστεί» στο νερό και η έρημος έξω από την πόλη έχει μετατραπεί σε… «θάλασσα»!

Τι ακριβώς συμβαίνει;

Το Cloud Seding στο Ντουμπάι επιδεινώνει τις πλημμύρες σύμφωνα με το Bloomberg. Η σπορά νεφών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι μια τεχνική τροποποίησης του καιρού που χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των ελλείψεων του νερού στην χώρα. Ουσιαστικά προσπαθεί να ελέγξει τον καιρό!

Ωστόσο, έλεγαν πως η σπορά σύννεφων ήταν μια θεωρία συνωμοσίας! Τι δήλωσαν χθες στην κυβέρνηση της Ελλάδας;;; Πώς η καταστροφή στο Ντουμπάι συμβαίνει από την δήθεν κλιματική αλλαγή!

Οι έντονες βροχοπτώσεις που προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες σε όλο το έθνος της ερήμου προήλθαν, όμως, εν μέρει από την σπορά νεφών.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ξεκίνησαν εργασίες σποράς νεφών το 2002 για να αντιμετωπίσουν ζητήματα έλλειψης του νερού, παρόλο που η έλλειψη αποχέτευσης σε πολλές περιοχές μπορεί να προκαλέσει πλημμύρες.

Η σπορά νεφών σχετίζεται με την «διέγερση» των υφιστάμενων σύννεφων ώστε να βοηθήσουν στην παραγωγή περισσότερης βροχής. Σε αυτή την κατεύθυνση βοηθά η χρήση αεροσκαφών που ψεκάζουν μικρά σωματίδια (όπως ιωδιούχο άργυρο) στα σύννεφα. Οι υδρατμοί μπορούν έπειτα να μετατραπούν σε βροχή. Η τεχνική αυτή υπάρχει εδώ και δεκαετίες!!!

Η ισχυρή βροχόπτωση έχει διακόψει τα συστήματα μεταφορών και κλείνει τα σχολεία των ΗΑΕ! Οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν ακυρώσεις πτήσεων, κλείσιμο σχολείων και ακινητοποίησαν την κυκλοφορία.

Όσο τα νερά υποχωρούν, αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής από την ιστορική κακοκαιρία που προκάλεσε 19 θανάτους στο γειτονικό Ομάν και τουλάχιστον έναν στο Ντουμπάι.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
https://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες